Pages

Friday, December 23, 2011

KEPAK AYAM MADU

 
Aku mmg suka masak walaupun gua ni keras (bukan jenis lembut2), tapi bile masak seronok gak rasenye,menikmati ape yg kite masak ...perghhhhh...puas hati la klau masakan menjadi..
Arini aku nk kongsi resepi dgn korg..ini dia KEPAK AYAM MADU!! YEAH!!..silakan mencuba..

BAHAN-BAHAN:
10 ketul kepak ayam
6 ulas bawang putih | ditumbuk
3 sudu makan madu
2 sudu makan kicap pekat
2 sudu makan sos tiram
1 sudu teh serbuk lada sulah
Minyak untuk memanggang



CARA MEMASAK:
1. Gaulkan ayam bersama semua bahan sehingga sebati.
2. Kemudian perap semalaman dan simpan di dalam peti sejuk.
3. Akhir sekali, panggang kepak ayam di atas bara api.
Renjis-renjiskan minyak dan lebihan perapan pada kepak ayam.
Terbalikkan ayam dan panggang sekata.
Angkat dan sedia untuk dihidangkan dan sedia utk dipertontonkan kepada jiran sebelah rumah (kasi jeles sket...hahahhaa)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...